Картопля, запечена з курячими стегнами в духовці

Картопля, запечена з курячими стегнами в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, відбираємо добротний картоплю. Відмиваємо його від забруднень під проточною водою, а потім очищаємо від шкірки. Очищений картопля перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо його в залежності від розміру і форми на 4, 6 або 8 часточок.

У сковороду наливаємо олію і прогріваємо його оптимально. Коли масло почне «шипіти», викладаємо на сковороду картопляні часточки. Підсмажуємо їх на сильному вогні так, щоб кожна часточка покрилася кіркою. Всередині картопля залишиться сирим.

Курячі стегна, якщо вони великого розміру, розрізаємо на половинки. Укладаємо стегна в миску. Підсипаємо спеції. У нашому випадку – це сіль і суміш мелених перчиком.

Додаємо до стегенець майонез і часникові зубки, пропущені через прес (чеснокодавку). Перемішуємо добре інгредієнти. Кожен курячий шматочок повинен покритися майонезом і часниковою масою.

Запашні картопляні часточки разом з рослинним маслом перекладаємо в жароміцну форму.

Зверху картопляних скибочок поміщаємо курячі стегна в майонезі.

Відправляємо форму з картоплею і стегнами в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Час варіюйте самостійно в залежності від властивості вашої духовки. Готовність картоплі перевіряємо ножиком.