Картопля, запечена з прянощами і лимонним соком

Картопля, запечена з прянощами і лимонним соком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Часточки картоплі, запечені в духовці з лимонним соком і прянощами, можуть стати відмінною закускою до курки.

Інгредієнти

сушений орегано подрібнений – половина ч. ложки
бульби картоплі – 650 г
солодка паприка пластівцями – половина ч. ложки
свіжовіджатий сік лимонний – 20 мл
лимон – для запікання
сушений чебрець подрібнений – половина ч. ложки
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком
кунжутна олія – 30 мл
зелень свіжа – при подачі

Як приготувати Картопля, запечена з прянощами і лимонним соком

Ароматний запечена картопля, з прянощами і лимонним соком … Чарівний гарнір з неперевершеним ароматом.

Покроковий рецепт

Всі картопляні бульби почистити і добре промити, перекласти на чистий рушник і підсушити, потім нарізати картоплю великими часточками.

Підготувати глибоку форму для запікання, влити в неї суміш з лимонного соку і кунжутної олії, потім додати картопляні часточки.

Насипати сушені трави, додати необхідну кількість паприки. Насипати сіль, перемішати картопляні часточки з прянощами і масляною сумішшю. Нарізати лимон кружальцями і викласти по краях з картоплею.

Потім відправити форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

Запікати картоплю з прянощами півгодини, потім перемішати і продовжити процес запікання ще п’ятнадцять хвилин.

Як тільки картопляні часточки будуть готові, перекласти їх на блюдо і присипати рубаною зеленню.

Подавати запечені картопляні часточки з куркою і овочевим салатом.