Часточки картоплі, запечені в духовці з лимонним соком і прянощами, можуть стати відмінною закускою до курки.
Інгредієнти
сушений орегано подрібнений – половина ч. ложки | |
бульби картоплі – 650 г | |
солодка паприка пластівцями – половина ч. ложки | |
свіжовіджатий сік лимонний – 20 мл | |
лимон – для запікання | |
сушений чебрець подрібнений – половина ч. ложки | |
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком | |
кунжутна олія – 30 мл | |
зелень свіжа – при подачі |
Ароматний запечена картопля, з прянощами і лимонним соком … Чарівний гарнір з неперевершеним ароматом.
Покроковий рецепт
Всі картопляні бульби почистити і добре промити, перекласти на чистий рушник і підсушити, потім нарізати картоплю великими часточками.
Підготувати глибоку форму для запікання, влити в неї суміш з лимонного соку і кунжутної олії, потім додати картопляні часточки.
Насипати сушені трави, додати необхідну кількість паприки. Насипати сіль, перемішати картопляні часточки з прянощами і масляною сумішшю. Нарізати лимон кружальцями і викласти по краях з картоплею.
Потім відправити форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.
Запікати картоплю з прянощами півгодини, потім перемішати і продовжити процес запікання ще п’ятнадцять хвилин.
Як тільки картопляні часточки будуть готові, перекласти їх на блюдо і присипати рубаною зеленню.
Подавати запечені картопляні часточки з куркою і овочевим салатом.