Картопля запечена з сиром

Картопля запечена з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо хочеться приготувати до отбивным або будь-якого іншого м’яса цікавий гарнір, то варто запекти картоплю по цьому рецепту. Страва сподобається своєю простотою і смаком.

Інгредієнти

картопля – п’ять
цибулини – три
сир – шматок
олія оливкова – 2-3 ст. ложки
сметана – 100 г
зелений цибулька – кілька пір’я
перець з сіллю – за смаком

Як приготувати Картопля запечена з сиром

Запечена картопля в духовці дуже вигідну блюдо в плані економії часу. Сметана надає картоплі м’якість, а сир доповнює і роблять смак краще.

Покроковий рецепт

1. Картоплю промивають, очищають, ріжуть кружальцями. Цибуля очищають, нарізають кружальцями, сир подрібнюють аналогічним чином, а зелену цибулю дрібно шаткують.

2. Деко промащують маслом, перчать і солять, викладають зверху шаром сметану, далі – гуртки картоплі, знову змащують сметаною і викладають сир.

3. Готують двадцять хвилин при 200 градусах (духовку прогрівають заздалегідь).

4. Перед подачею запечену картоплю залишається посипати зеленою цибулькою, який додасть страві неповторного аромату.