Картопляна лазанья з ковбасою, лавашем і сиром (запіканка)

Картопляна лазанья з ковбасою, лавашем і сиром (запіканка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. Картоплю помити, очистити і відварити до готовності. Розім’яти в досить рідке пюре. Це потрібно для того, щоб листи лазаньї просочилися і стали м’якими.


2. Ковбасу нарізати кубиками. Сир натерти на крупній тертці.


3. Змішати картоплю, ковбасу і сир. Посолити. Поперчити.

4. У мене лист лаваша дуже довгий, тому я його розрізала на три частини. Якщо у вас інший тип лаваша, то потрібно, щоб було три пластини. Одну пластину викладаємо на дно змащеної олією форми. Потім викладаємо половину начинки. Потім кладемо ще один лист лаваша і знову картопляну начинку. Накриваємо останнім листом лаваша.

5. У мисці збовтуємо яйце з кефіром (можна замінити сметаною) і поливаємо зверху лазанью. Форму закриваємо фольгою. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і готуємо 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.

6. Розрізати на прямокутники і подати.