Оригінальна картопляна запіканка з куркою і золотистої кукурудзою обов’язково припаде до смаку багатьом.
Інгредієнти
Картопля – 500 – 700 грам | |
Марківка – 1 штука (за бажанням) | |
Куряча грудка – 500 грам | |
Золотиста кукурудза – 1 банку (340 грам) | |
Сир – 150 грам | |
Молоко – 50 мл | |
Вершкове масло – 25 грам |
Картопляна запіканка – дуже ситна, улюблене багатьма блюдо з дитинства. Яких тільки запіканок не існує: з м’ясом, з рибою, з овочами. Картопля ідеально поєднується з багатьма продуктами. Картопляна запіканка з куркою і золотистої кукурудзою обов’язково стане улюбленою стравою на вашому столі.
Покроковий рецепт
Курячу грудку відварюємо до готовності, охолодити. Бульйон зберігаємо для пюре.
Чистимо і відварюємо картоплю і моркву (за бажанням).
Робимо картопляне пюре. Розтираємо картоплю і моркву блендером або товкачиком, додаємо молоко, вершкове масло і трохи курячого бульйону (за смаком).
Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки (приблизно 1.5 х 1.5 х 1.5 см).
Беремо форму для запікання зі стінками. Для даної кількості інгредієнтів добре підходить кругла форма діаметром 26 сантиметрів. Викладаємо на форму верствам у такій черговості: картопляне пюре, куряча грудка, золотиста кукурудза, картопляне пюре. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Натираємо сир на крупній тертці, посипаємо їм запіканку і повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.