Запіканка з яйцями та беконом
Інгредієнти
Бекон – 100 г бекону, порізаного на шматочки | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка цибулі, очищеного і нарізаного кубиками | |
Болгарський перець – 1 жовтий перець, очищений і нарізаний кубиками | |
Часник – 2-4 зубчики часнику, подрібненого | |
Помідори в’ялені – 100 г в’ялених помідорів, нарізаних | |
Яйця курячі – 8 шт | |
Молоко – 200 мл | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
сир Чеддер – 300 г тертого сиру | |
Сіль – за смаком | |
Картопля – 4-6 шт |
6 порцій, як основне блюдо
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 200 ° С.
Форму для випічки (у мене 13×9) злегка змастити маслом. У сковороді на невеликому вогні обсмажити скибочки бекону, додати цибулю, обсмажити до прозорості. Додати жовтий солодкий перець, часник, помідори, трохи солі. Смажити близько 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати трохи охолонути.
В окремій мисці збити яйця, додати молоко, сіль, чорний перець, перемішати. Додати тертий сир, знову перемішати. Картоплю почистити, порізати кільцями, викласти у форму, зверху викласти суміш бекону і овочів, залити сирно-яєчної сумішшю. Запікати близько 40 хвилин до готовності картоплі.
Приємного апетиту!