Картопляні деруни на сковороді з грибами

Картопляні деруни на сковороді з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудове картопляне блюдо, яке перетворить ваше меню. Картопляні деруни з грибами – відмінний варіант для перекусу!

Інгредієнти

Картопля – 3 шт.
Цибуля – 0,5 шт.
Яйце – 1 шт.
Гриби мариновані – 60 гр опеньки
Борошно – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком
Масло рослинне – 50 мл

Як приготувати Картопляні деруни на сковороді з грибами

Для приготування дерунів з картоплі на сковороді вам будуть потрібні бульби картоплі, з яких ми зробимо основу. Картопляну основу для дерунів доповнимо грибами. У нашому рецепті використовуються мариновані гриби – опеньки. Крім даних інгредієнти для рецепта беремо яйце, борошно, спеції і масло. Ну, а подробиці реалізації рецепта – нижче в описі з супроводжуючими фото.

Покроковий рецепт

Отже, відібраний для рецепта картопля промиваємо під проточною водою, витираємо насухо, а потім подрібнюємо великою теркою відразу в миску.

Наступний інгредієнт – це ріпчасту цибулю. Дрібно рубаємо, але можна також натерти його, як і картоплю. Цибульну нарізку перекладаємо в картопляну масу. До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце.

Вміст в мисці перемішуємо.

Мариновані грибочки – опеньки – промиваємо під холодною водою. Відкидаємо їх на сито, щоб злилася зайва рідина. Віджимаємо руками, перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками. Подрібнені гриби перекладаємо в миску, приправляємо сіллю. Підсипаємо борошно.

Знову перемішуємо інгредієнти в мисці. Основа для дерунів готова.

Добре прогріваємо на сковороді рослинне масло. Картопляну основу викладаємо на сковороду у формі оладок за допомогою ложки. Смажимо оладки з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Картопляні деруни з грибами готові, угощаемся на здоров’я!