Чудове картопляне блюдо, яке перетворить ваше меню. Картопляні деруни з грибами – відмінний варіант для перекусу!
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Цибуля – 0,5 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Гриби мариновані – 60 гр опеньки | |
Борошно – 2-3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Масло рослинне – 50 мл |
Для приготування дерунів з картоплі на сковороді вам будуть потрібні бульби картоплі, з яких ми зробимо основу. Картопляну основу для дерунів доповнимо грибами. У нашому рецепті використовуються мариновані гриби – опеньки. Крім даних інгредієнти для рецепта беремо яйце, борошно, спеції і масло. Ну, а подробиці реалізації рецепта – нижче в описі з супроводжуючими фото.
Покроковий рецепт
Отже, відібраний для рецепта картопля промиваємо під проточною водою, витираємо насухо, а потім подрібнюємо великою теркою відразу в миску.
Наступний інгредієнт – це ріпчасту цибулю. Дрібно рубаємо, але можна також натерти його, як і картоплю. Цибульну нарізку перекладаємо в картопляну масу. До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце.
Вміст в мисці перемішуємо.
Мариновані грибочки – опеньки – промиваємо під холодною водою. Відкидаємо їх на сито, щоб злилася зайва рідина. Віджимаємо руками, перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками. Подрібнені гриби перекладаємо в миску, приправляємо сіллю. Підсипаємо борошно.
Знову перемішуємо інгредієнти в мисці. Основа для дерунів готова.
Добре прогріваємо на сковороді рослинне масло. Картопляну основу викладаємо на сковороду у формі оладок за допомогою ложки. Смажимо оладки з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Картопляні деруни з грибами готові, угощаемся на здоров’я!