Смакота незвичайна – картопляні галушки з начинкою з шинки і сиру.
Інгредієнти
Картопля – 1 кілограм | |
Яйце – 3 штуки | |
Борошно пшеничне – 350 грам | |
Сіль – 2 чайні ложечки | |
Сир твердий – 50 грам | |
Цибуля ріпчаста – 3 цибулинки | |
Шинка або варена ковбаса – 300 грам | |
Рослинне масло – невелика кількість |
У сучасній кухні абсолютно будь-якого народу (особливо у білорусів) дуже улюблені страви з картоплі. Їх усіх не перелічити скільки. Картопля смажена, варена, деруни, картопелька фрі і так далі. У своїй статті я хотів би написати рецепт приготування ще одного страви з картоплі, а саме рецепт приготування картопляних галушок. Це блюдо чимось нагадує галушки.
Покроковий рецепт
Отже, приступимо до приготування.
Приготуємо тісто!
Чистимо картоплю. Дістаємо каструлю. В неї воду і почищену картоплю. Ставимо на плиту. Варимо до готовності. Із вареної картоплі зробимо, за допомогою товкачика пюре. Розбиваємо яйця. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків і додаємо жовтки в каструлю з пюре. Так само туди додамо ложечку солі. Перемішаємо і остудимо наше пюре. Поки остигає пюре натремо на дрібній терочке сир. Пюре охололо. Додаємо до нього тертий сир і просіваємо через сито борошно пшеничне. Замішуємо тісто. Готово! З отриманого тесту необхідно сформувати своєрідну ковбаску.
Приготуємо начинку!
Дістаємо шинку (ковбасу). Нарізаємо його невеликими кубиками. Нашинкуем дрібно цибулю. Беремо сковородочку. На неї наллємо невелику кількість рослинної олії і поставимо на вогонь. Додаємо цибулю і шинку (ковбасу) і обсмажуємо. Начинка готова!
Сформуємо і приготуємо картопляні галушки!
Беремо ковбасу (картопляне) і ріжемо її на досить товсті шматки. У кожному шматку зробимо поглиблення. У заглиблення викладаємо нашу начинку. Скачуємо кульки. Тепер можна їх зварити. Для цього Беремо каструлю. В неї воду ложечку солі. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Кидаємо в киплячу воду наші картопляні галушки. Варимо. По готовності вони повинні спливти.
Картопляні галушки готові!