Картопляні котлети на сковороді

Картопляні котлети на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найбільш популярний овоч у Росії – картопля! Страви з картоплі готують в будь-якому будинку. Ось ще один варіант картопляного страви, який точно сподобається всім!

Покроковий рецепт

Картоплю очистити, помити і нарізати на невеликі кубики. Порізану картоплю швидше звариться. Додати води стільки, щоб не накривало картоплю. Варити до готовності.

Коли картопля гарненько зм’якнути, можна з допомогою товкучки, приготувати пюре. Щоб було легше м’яти картопля, потрібно додати трохи рослинного масла.


Потім потрібно одну цибулину почистити, дрібно порубати і додати в пюре. Посолити і поперчити. Додати одне яйце, для того. щоб оладки добре злиплися і не розвалювалися під час смаження. Ретельно перемішати.


Змочити руки у воді, зліпити з картопляного пюре котлетки, обваляти в борошні і смажити з обох сторін на розігрітій сковороді. Не перевертати оладки, поки не подрумянаться, інакше розваляться.
Соняшникової олії періодично доведеться додавати, тому що картопляні оладки вбирають дуже багато олії.

Після того, коли всі оладки пожарятся, їх потрібно перекласти на паперову серветку, щоб масло трохи вбралося в серветку.
Картопляні оладки готові! Подавати можна зі свіжим салатом або підливою!