Бюджетно і ситно
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 250 грам | |
Окріп – 150 грам | |
Печериці – 100 грам | |
Цибуля – 1 шт | |
Картопля – 1 шт | |
Часник – 1 зубчик | |
Олія будь – для смаження |
Рецепт цей мені хвалили не одні знайомі і я теж вирішила його приготувати. Котлетки справді виходять соковитими і цікавими.
Покроковий рецепт
Вівсяні пластівці залити крутим окропом і дати їм набрякнути хвилин 35.
Картоплю натираємо на тертці. Гриби з цибулею дрібно нарізаємо і додати до картоплі в. До них додаємо часник, пропущений через часниковий прес.
Всю отриману масу потрібно добре вимішати, додавши сіль і спеції.
Маса з вівсянки і овочів повинна вийти в’язкою консистенцією, щоб вона легко набиралася на ложку, але при цьому з неї не спадала
Сковорідку розігріти і налити рослинне масло, великою ложкою акуратно викласти масу. З кожного боку на середньому вогні обсмажувати в середньому по одній хвилині. Після чого накриваємо сковорідку кришкою і доготавливаем п’ять хвилин, але вже на самому маленькому вогні. Якщо не доготувати під кришкою, усередині котлети можуть залишитися сирими через картоплі на складі.
Все, готові котлетки. Подавати їх можна з овочевими салатами.
Цей рецепт не просто смачний, він ще і дуже економічний.
Приємного апетиту!