Ці картопляні ковбаски найбільше нагадують за смаком ніжні сирники, лише з картоплею і з зеленню. А подавати таку закуску рекомендується з кетчупом або сметанним соусом.
Інгредієнти
пастоподібний сир – 200гр | |
картопляні бульби – 800 гр | |
пшеничні сухарі мелені – 120 гр | |
солодке масло вершкове розм’якшене – 40 гр | |
зелень (кінза) – пучок | |
дезодорована олія – для смаження (50 мл) | |
сіль тонкомолота – половина ч. ложки | |
крупа манна – 200 гр | |
добірне яйце куряче – два |
Картопляні ковбаски гарні для прийому близьких друзів. Відмінний перекус до пива, якщо додати гостреньких спецій в картопляне тісто. Можна піднести, так само, гострий соус.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно викласти на стіл усі інгредієнти. Далі у великій каструлі відварити картоплю разом з шкіркою. Потім в окремому посуді збити з сіллю курячі яйця.
Далі в посуд зі збитою яєчною сумішшю додати сир, добре збити блендером ці інгредієнти, влити розтоплене масло і насипати необхідну кількість манної крупи.
Ще раз перемішати масу, накрити посуд з нею кришкою і відставити убік на кілька хвилин.
Варену картоплю почистити і натерти його.
У посуд з тертою картоплею додати сирно-яєчну суміш, добре перемішати все.
Порубати зелень і додати до картопляного тесту, перемішати.
Після цього з картопляної маси сформувати невеликі ковбаски, попередньо змастивши крапелькою масла руки. Картопляні ковбаски необхідно гарненько обваляти в мелених сухарях.
Обсмажити картопляні ковбаски з двох сторін в дуже гарячому маслі.
Як тільки вони будуть готові, відразу ж перекласти їх на паперовий рушник і підсушити. Потім подавати з кетчупом або сметанним соусом.