Картопляні ковбаски з сиром і зеленню

Картопляні ковбаски з сиром і зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ці картопляні ковбаски найбільше нагадують за смаком ніжні сирники, лише з картоплею і з зеленню. А подавати таку закуску рекомендується з кетчупом або сметанним соусом.

Інгредієнти

пастоподібний сир – 200гр
картопляні бульби – 800 гр
пшеничні сухарі мелені – 120 гр
солодке масло вершкове розм’якшене – 40 гр
зелень (кінза) – пучок
дезодорована олія – для смаження (50 мл)
сіль тонкомолота – половина ч. ложки
крупа манна – 200 гр
добірне яйце куряче – два

Як приготувати Картопляні ковбаски з сиром і зеленню

Картопляні ковбаски гарні для прийому близьких друзів. Відмінний перекус до пива, якщо додати гостреньких спецій в картопляне тісто. Можна піднести, так само, гострий соус.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно викласти на стіл усі інгредієнти. Далі у великій каструлі відварити картоплю разом з шкіркою. Потім в окремому посуді збити з сіллю курячі яйця.

Далі в посуд зі збитою яєчною сумішшю додати сир, добре збити блендером ці інгредієнти, влити розтоплене масло і насипати необхідну кількість манної крупи.

Ще раз перемішати масу, накрити посуд з нею кришкою і відставити убік на кілька хвилин.

Варену картоплю почистити і натерти його.

У посуд з тертою картоплею додати сирно-яєчну суміш, добре перемішати все.

Порубати зелень і додати до картопляного тесту, перемішати.

Після цього з картопляної маси сформувати невеликі ковбаски, попередньо змастивши крапелькою масла руки. Картопляні ковбаски необхідно гарненько обваляти в мелених сухарях.

Обсмажити картопляні ковбаски з двох сторін в дуже гарячому маслі.

Як тільки вони будуть готові, відразу ж перекласти їх на паперовий рушник і підсушити. Потім подавати з кетчупом або сметанним соусом.