Подавати картопляні ньоккі, приготовані з соусом з горгонзоли, рекомендується подавати в якості самостійного блюда з пармезаном і розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти
Для картопляного тіста: | |
картопляні бульби – 420 г | |
сіль дрібного помелу – на свій смак | |
високоякісне борошно пшеничне – 90 г просеянная | |
перець рожевий – на свій смак подрібнений | |
жовток яєчний сирий – 1 шт | |
Для вершкового соусу: | |
горгонзола – 70 г | |
жирні вершки – 70 г | |
листочки свіжого базиліка – на свій смак | |
чорний мелений перець – на смак |
Картопляні ньоккі (вони ж галушки) належать італійських страв. Подаються ньокі як самостійне блюдо з пармезаном і розтопленим вершковим маслом.У цьому рецепті ми приготуємо для ньков вершковий соус.
Покроковий рецепт
Промити картопляні бульби і відварити в мундирі їх, як тільки картопля звариться і стане дуже м’якою, відразу ж перекласти її в якусь вільну тарілку і остудити. Далі почистити відварений картопля і пюрировать його блендером до стану пюре або просто потовкти товкачем.
У товчену картопляну масу додати трохи рожевого подрібненого перцю, а також сіль за смаком, просіяне пшеничне борошно і сирий жовток, трохи зволожити руки і перемішати компоненти. Картопляна маса повинна бути дуже густий, однорідний і липковатой, сформувати з неї невеликі галушки перекласти їх на поверхню кухонного столу, присипану пшеничного борошном, потім трохи надавати долонею всі ці заготовки.
Далі надавати на кожну клецку виделкою так, щоб на поверхні картопляної заготовки залишилися борозенки, після цього підготувати велику каструлю, в неї влити відфільтровану воду, підсолити її трохи і відварити в ній все картопляні ньоккі.
Як тільки вони зваряться, вийняти за допомогою шумівки і перекласти в глибоке блюдо, як тільки картопляні ньоккі повністю приготуються, можна зайнятися і готуванням вершкового соусу для них. А для цього, влити вершки у велику каструлю, викласти туди ж подрібнену горгонзолу, перемішати і поставити посуд на тихий вогонь.
Як тільки соус добре прогріється, пробити його блендером і подавати з картопляними ньокками, а перед подачею приготоване блюдо необхідно присипати свіжомеленим чорним перцем і подрібненим листочками базиліку.