Картопляні зрази – страва, від якого не відмовиться ні дитина, ні дорослий.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Свинячий фарш – 0,5 кг | |
Ріпчаста цибуля – 2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Борошно – 250 грам | |
Вершкове масло – 50 грам | |
Рослинна олія для обсмажування – 50 мл | |
Сметана – 100 мл |
Картопляні зрази з м’ясом, на мій погляд, найкраще поєднання улюбленої всіма картоплі і смачного м’яса. Звичайно ж, можна подати до столу просто пюре з гуляшем, але погодьтесь, є щось відмінне від стандартної їжі набагато цікавіше.
Покроковий рецепт
Очищену картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Воду злийте і зробіть пюре, додавши вершкове масло картоплю.
Обсмажте свинячий фарш на сковороді до напівготовності (близько 10-15 хвилин), додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте все разом ще протягом 10 хвилин.
В остигле пюре додайте 150 грамів борошна і замісити тісто. Не варто додавати в картоплю яйця, сметану або ще більше масла. У цьому випадку пюре може стати дуже рідким і сформувати з нього зрази буде дуже складно. Присипте дошку залишилася борошном, змастіть руки рослинним маслом і розкачайте круглі коржі. По центру коржі викладіть 1-2 чайні ложки фаршу.
Сформуйте акуратну котлетку і защипайте краю.
Обсмажуйте картопляні зрази на сковороді протягом 2-3 хвилин з кожного боку до появи красивою золотої скоринки. Подавати до столу краще гарячими, додавши кожної зразе столову ложку сметани.