Легкий і ніжний салат з картоплею
Інгредієнти
Картопля – 4 штуки | |
Цибуля червоний – 1 штука середня | |
Огірки солоні – 2 штуки можна замінити на мариновані | |
Салат в горщику – 1 штука | |
Йогурт – 100 грам | |
Рослинна олія – 50 мл | |
Гірчиця зернова – 2 чайних ложки | |
Лайм – половина | |
Кріп – кілька гілочок | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Досить легкий і ніжний салат з картоплею. Кількість інгредієнтів в салаті мінімально. Дуже важливу роль у ньому відіграє йогуртова заправка, яка надає ніжний і трохи пікантний смак страви.
Покроковий рецепт
Чистимо і ріжемо кубиками червоний лук і кладемо його в глибоку миску. Кубиками солоні огірки ріжемо і відправляємо їх у салат.
Ріжемо салат і додаємо його до наших інгредієнтів.
Картоплю помити, покласти на тарілку і запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності до готовності. У мене на це пішло 7 хвилин. Перед запіканням картоплю потрібно попередньо проткнути ножем. Витягуємо картоплю, остуджуємо і очищаємо її. Ріжемо кубиками і кладемо в миску.
Робимо заправку. Для цього йогурт переливаємо в глибоку миску.
Додаємо до нього оливкову олію.
Додаємо зернову гірчицю і сік лайма. Перемішуємо.
Заправку виливаємо в салат і добре перемішуємо. Прикрашаємо салат дрібно нарізаним кропом і подаємо.