Дуже смачний і ситний суп, у якому основними інгредієнтами є картопляні бульби і фарш. З фаршу ліпляться фрикадельки, які і надають першого страви насичений смак.
Інгредієнти
Вода – 2 л | |
М’ясної кубик – 1 штука | |
Картопля – 5-6 штук | |
Сіль – за смаком | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 штуки | |
Фарш – 350 гр яловичий | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Кріп – 3 гілочки свіжий | |
Лавровий лист – 1 штука |
Картопляний суп з фрикадельками виручить вас, коли зовсім немає часу на готування «повноцінного» першого страви.
Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів, але мала кількість продуктів зовсім не позначається на якості супу. Щоб бульйон у супу був насиченим, ми використовували кубик з м’ясним смаком (можна взяти курячий). Фарш в супі – яловичий, він відмінно «тримає форму» при формуванні фрикадельок і не руйнується при варінні. Крім картопляних бульб і фаршу в рецепті використовується морква і цибуля. Доповнюють смак готового картопляного супу з фрикадельками свіжа зелень і лавровий лист. Отже, готуємо потрібні інгредієнти і приступаємо до реалізації нескладного рецепта першого страви на обід.
Покроковий рецепт
У каструлю наливають потрібну кількість води і ставимо її нервувати. Паралельно, щоб не втрачати часу, промиваємо від забруднень картопляні бульби, а потім, використовуючи звичайний ножик або спеціальну овощечистку, очищаємо бульби від шкірку.
Вода в каструлі почала закипати, трохи приправляємо її сіллю і додаємо м’ясний кубики. Пам’ятайте, що такі кубики, як правило, вже містять сіль, тому не перестарайтеся» з солоною спецією. Очищені картопляні бульби нарізаємо на 4 часточки (великі бульби – на 6 або 8). Картопляні часточки переправляємо в киплячу воду. Вогонь трохи зменшуємо.
Очищаємо цибулю і моркву. Для картопляного супу з фрикадельками пропонуємо нарізати моркву у формі соломки, а ріпчасту цибулю нашаткувати дрібними шматочками. Нарізку з овочів додаємо в каструлю до картоплі. Варимо інгредієнти практично до готовності. Залежно від сорту картоплі буде потрібно від 15 до 20 хвилин.
Поки вариться картопля, зробимо фрикадельки. Розморожений фарш приправляємо трохи сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо добре, ділимо на дрібні шматочки, з яких ліпимо круглі фрикадельки.
Фрикадельки з яловичого фаршу перекладаємо в каструлю до інгредієнтів. Варимо ще хвилин 10-12.
Промиваємо свіжий укропчик, зрізаємо стебла, подрібнюємо зелень.
Перекладаємо зелену нарізку у вже готовий картопляний суп. Також додаємо один лавровий листок.
Смачний супчик з картопляними часточками і фрикадельками готовий! Розливаємо його по тарілках і подаємо на стіл. Приємної вам трапези!