Геркулесова каша на молоці – це смак дитинства! Але в дієтичному варіанті її можна приготувати і на воді. Вівсянку можна подавати з фруктами, ягодами, сухофруктами, медом і печивом будь на Ваш смак.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці (геркулес) – 1 склянка | |
Молоко – 2 склянки | |
Вода – 1 стакан | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Масло вершкове – за смаком |
Геркулесова або вівсяна каша – корисне блюдо на сніданок! При щоденному вживанні такої каші на сніданок Ви наповните свій організм корисними речовинами і забудете, що таке дискомфорт у животі. Ваш шлунок скаже Вам спасибі!
Покроковий рецепт
У каструльку наливаємо воду і молоко. Солимо і сахарим за смаком. На 3 склянки рідини я додаю 1 столову ложку цукру і трохи солі. Доводимо до кипіння.
Геркулес промиваємо водою. Якщо цього не зробити, то в кашу потрапляє жорстка лушпиння від зернят і різне сміття.
Як тільки на молоці з’являються бульбашки, засипаємо вівсяні пластівці в молоко. Добре перемішуємо, щоб не осідало на дно. Зменшуємо вогонь на мінімум або трохи більше. Головне потрібно стежити, щоб кипіло.
Варимо геркулесову кашу протягом 15-20 хвилин до загустіння. Періодично помішуємо, щоб не прилипало до дна каструльки.
Вимикаємо вогонь. Додаємо масло. І можемо дати настоятися під кришкою хвилин 10-15. У мене син не любить плівку, яка утворюється на каші, тому я відразу розкладаю її по мисках і даю трохи охолонути. Потім ложкою знімаю плівку. Подаємо до столу, враховуючи переваги Ваших їдців: з медом, фруктами або ягодами і т. д. Моя дитина любить цю кашу тільки з шоколадним печивом. Приємного апетиту!