Каша геркулесова на молоці

Каша геркулесова на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У каструльку наливаємо воду і молоко. Солимо і сахарим за смаком. На 3 склянки рідини я додаю 1 столову ложку цукру і трохи солі. Доводимо до кипіння.

Геркулес промиваємо водою. Якщо цього не зробити, то в кашу потрапляє жорстка лушпиння від зернят і різне сміття.

Як тільки на молоці з’являються бульбашки, засипаємо вівсяні пластівці в молоко. Добре перемішуємо, щоб не осідало на дно. Зменшуємо вогонь на мінімум або трохи більше. Головне потрібно стежити, щоб кипіло.

Варимо геркулесову кашу протягом 15-20 хвилин до загустіння. Періодично помішуємо, щоб не прилипало до дна каструльки.


Вимикаємо вогонь. Додаємо масло. І можемо дати настоятися під кришкою хвилин 10-15. У мене син не любить плівку, яка утворюється на каші, тому я відразу розкладаю її по мисках і даю трохи охолонути. Потім ложкою знімаю плівку. Подаємо до столу, враховуючи переваги Ваших їдців: з медом, фруктами або ягодами і т. д. Моя дитина любить цю кашу тільки з шоколадним печивом. Приємного апетиту!