Перлова каша з куркою

Перлова каша з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перловка – джерело вітамінів та поживних елементів, а смачна перловка з курочкою – запорука обіду на славу.

Інгредієнти

перлова крупа – 0,75 ст
м’ясо птиці – 700 гр курячі стегенця
морква – 2 шт великі
цибуля – 2 шт великі
спеції – 0, 5 ч. л. селера сушений, перець чорний мелений
сіль – за смаком
часник – 4-5 зубчиків
масло рослинне – 50 мл

Як приготувати Перлова каша з куркою

Відійдемо трохи в бік від звичних гарнірів. Апетитне і ситне блюдо порадує своєю простотою і смаковими якостями.

Покроковий рецепт

Ставимо чайник на плиту, пізніше нам знадобитися окріп. Нарізаємо на шматочки підготовлене м’ясо курки . У маслечко, розігріте в казані викладаємо шматочки і обсмажуємо 2 хвилинки.

Морковочку очистимо і подрібнити з допомогою ножа на брусочки або кубики. Відправимо в казан обсмажуватися разом з курочкою. Видалимо лушпиння з цибулі і наріжемо півкільцями. Додамо до інших 2-му інгредієнтів і продовжимо смаження.

Перлову кашу ретельно промиємо і додамо в казан.

Відправляємо спеції і сіль в казан. Обсмажуємо і помішуємо перловку і овочі з куркою в олії до тих пір, поки крупинки перловки не покриються тонким шаром масла. Потім виливаємо в казан кип’ячену воду в співвідношенні 3:1 (вода:перловка). Перемішуємо і залишаємо під кришкою на маленькому вогні.

Часничок підготуємо для різання і подрібнити, попередньо видаливши з нього серцевиною. За пару хвилин до кінця приготування включаємо його до складу страви.

Як тільки води не залишиться вимикаємо наш казанчик і на 15-20 хвилин забуваємо про страву, щоб він настоявся.
Готову перлову кашу з курочкою подаємо зі свіжою зеленню або овочами.
Приємного апетиту.