Курячі стегна по-індійськи

Інгредієнти для страви можна знайти в магазині. Воно не складна в приготуванні. Не потребує багато часу і сил.

Інгредієнти

Стегна курячі – 3 шт.
Імбир свіжий – 75 гр.
Часник – 6 зубчиків
Кориця – 0,5 чайної ложки
Зіра – 0,5 чайної ложки
Коріандр цілий – 1 чайна ложка
Масло вершкове – 30 гр.
Масло рослинне – 2 столові ложки
Імбир мелений – 1 чайна ложка
Каррі – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 1 чайна ложка
Коріандр мелений – 1 чайна ложка
Кмин – 0,5 чайної ложки
Чікен масала – 1 столова ложка
Куркума – 1 столова ложка
Кардамон мелений – 1 чайна ложка
Паприка мелена – 1 столова ложка
Мед – 1 чайна ложка
Сіль – за смаком

Як приготувати Курячі стегна по-індійськи

Як відомо, в індійській кухні використовується величезна кількість спецій. І це сильно відбивається на смаку страв. Все виходить дуже ароматне і часто гостре. Даний рецепт привезений з індійської села Колва, що на югн штату Гоа. Це страва для любителів гостренького.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.

Часник видавити через землянку в тарілку з імбиром.


Додати мед. Перемішати і залишити на 5 хвилин.


Окремо змішати всі спеції: куркума, мелений коріандр, чікен масалу, каррі, паприку, кмин, мелений кардамон, насіння гірчиці, імбир мелений, коріандр цілий, зіру, корицю і сіль.


Додати змішані спеції до імбиру, часнику з медом, все добре перемішати.

Замаринувати стегна в суміші на 2,5-3 години не в холодильнику.

Розтопити в сковороді вершкове масло в рослинному.

Обсмажити стегна на великому вогні з двох сторін, зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришкою сковороду, тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.

Дивіться також:  Гострі курячі крильця з чилі в соєвому соусі

Блюдо готове. Стегна курячі виходять дуже ароматні й соковиті. Подавати краще з рисом. Але можна і з картоплею, і з овочами. Приємного апетиту!