Це блюдо можна подати в якості гарячого як до сімейного столу, так і для святкового застілля або до приходу гостей.
Інгредієнти
очищеної гречаної крупи – 1,5 склянки | |
гриби – 0,3 кг | |
цибулина – 1 невелика цибулина | |
часнику – 2-3 зубчики | |
коров’ячого масла – 100 г (3 ст. л. з верхом) | |
олії – 50 мл, для смаження | |
лаврове листя – 1-2 листочка |
В даному блюді гречана крупа виходить наваристою і розсипчастою, спробуйте приготувати
Покроковий рецепт
Гриби промити, перед нарізкою обсушити паперовими серветками. Крупно порізати на кубиками, приправити запашним перцем, посолити.
Перекласти гриби на сковороду з розпеченим маслом і смажити на середньому вогні до легкої скоринки.
До грибів додати трохи води і лавровий листочок. Сковороду прикрити кришкою і тушкувати 2-3 хвилини.
В окремій сковороді обсмажити дрібно порізану цибулю і подрібнений часник.
Гречану крупу промити і замочити і трохи протримати в гарячій воді.
Горщики заповнити пошарово підготовленими продуктами: смажені гриби, гречана крупа, обсмажені овочі. Ще трохи присолити і поперчити.
Поверх покладених продуктів на рівні 2-3 см залити теплої води, закрити кришками.
Виставити посуд з вмістом в духовку і тушкувати при t 180°C до повної готовності 30-40 хв.
В кінці гасіння в кожен горщик покласти вершкового масла і трохи рубаної зелені.