Каша пшоняна з овочами

Каша пшоняна з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пшоно перебрати, промити і залити водою кімнатної температури.

Моркву і цибулю очистити і промити. Цибулю нарізати півкільцями або трохи менше. Моркву натерти на крупній тертці.

Болгарський перець промити, видалити насіння. Нарізати смужками. Зубчик часнику розчавити ножем і подрібнити.

У казані розжарити рослинну олію. Обсмажити цибулю до рум’яності цибулю, потім додати моркву. Готуємо на максимальному вогні.

Хвилин через п’ять додаємо в казан часник і болгарський перець. Злегка обсмажити.

Зливаємо з пшона воду, висипаємо в казан. Перемішуємо лопаткою всі інгредієнти.

Додаємо воду кімнатної температури або гаряче). Ще раз перемішуємо і чекаємо, коли закипить.

Тепер закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого маленького. Якщо ви готуєте в товстостінній посуді, то немає потреби часто помішувати. Коли випарується вся вода – каша готова. У мене на це пішло хвилин п’ятнадцять. Потім бажано каші дати “відпочити” хвилин 10. Дивно, але це страва подобається навіть тим, хто каші не любить. Розкладаємо по тарілках, прикрашаємо улюбленої зеленню (за бажанням) і кличемо всіх до столу. Можна подати як гарнір. Приємного апетиту!