Кус-кус – універсальна крупа, з якої можна приготувати будь-яке м’ясо, овочі або навіть фрукти. Страви, приготовлені з нею, стануть родзинкою вашого столу
Інгредієнти
куряче філе – 400 гр. | |
кус – кус – 1 стакан | |
морква – 1 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
рослинна олія – 2 ст. л. | |
вершкове масло – 50 гр. | |
спеції – за смаком |
Для багатьох людей кус-кус – це щось екзотичне, але насправді – це всього лише пшенична крупа, яка дуже швидко готується. Вона має красивий жовтий колір і розсипчасту структуру. Страви з кус – куса вважаються національними в Північній Африці, там його готують на пару в спеціальному посуді, де знизу гаситься м’ясо з овочами. У нас же його готують способом запарювання або відварюють в окропі 1-2 хвилини максимум. Продукт дуже поважають за кількість корисних мікроелементів і за його поживність, і при всьому цьому він дуже швидко засвоюється. Одним з найбільш відомих страв з цією крупою – є кус – кус з куркою і овочами.
Що стосується м’яса, його попередньо потрібно обсмажити з овочами до готовності, а потім вже додати крупу. В результаті ми отримаємо дуже наваристу і розсипчасту кашу з ніжною курочкою і овочами.
Покроковий рецепт
Першим ділом очищаємо куряче філе від зайвого жиру, нарізаємо невеликим кубиком, і починаємо обсмажувати на розігрітій сковорідці з олією.
Тепер потрібно почистити і помити цибулю та моркву. Наріжте овочі невеликим кубиком.
Коли на курці почне з’являтися рум’яна кірочка, додайте нарізані овочі і обсмажуйте до готовності.
Тепер потрібно приправити м’ясо з овочами на свій смак спеціями (я додаю сіль, лавровий лист, мелений чорний перець, розмарин і паприку) і додайте воду. Вода повинна покривати м’ясо на 2 сантиметри. На один стакан крупи, додають 2 склянки води. Доведіть до кипіння. На момент додавання води курка з овочами повинна бути повністю готова.
Засипте крупу в отриману підливу і додайте 50 грам вершкового масла, накрийте кришкою і почекайте 10 хвилин. Ось і все каша готова. Пора насолодитися ніжним і насиченим смаком розсипчастої каші