Повітряний, ароматний, пухнастий, кокосовий кекс, який нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти
великі яйця – 4 білка | |
білий цукровий пісок – 150 грамів | |
пшеничне борошно вищого сорту – 150 грамів | |
вершкове масло – 150 грамів | |
стружка кокосового горіха – 60 грамів | |
пекарський порошок – 7 грамів |
Ароматний, пухнастий, повітряний кокосовий кекс, який нікого не залишить байдужим! Для більш яскравого горіхового аромату в тісто можна додати кілька крапель екстракту кокоса. Випікати десерт потрібно тільки у формі з діркою, інакше, він осяде.
Покроковий рецепт
Технологія приготування:
Охолоджені яєчні білки переливаємо в абсолютно чисту і суху посуд, вона повинна бути без краплі жиру, рекомендується протерти ємність соком лимона, а потім ще раз протерти сухою ганчіркою.
Збиваємо білки на мінімальній швидкості, потроху збільшуючи швидкість міксера до середньої потужності.
Коли у білків з’явиться легкість і піна поступово додаємо білий цукровий пісок, в 3 заходу кожна порція по 50 грамів.
Збільшуємо швидкість міксера, не забуваючи всипати цукровий пісок, збиваючи до гладкою, пишною, стійкою, повітряної, блискучої маси, яка добре тримається на віночках і не тече з них.
На збивання білкової маси піде приблизно 10-15 хвилин, додаємо в неї стружку кокосового горіха, розмішуємо дуже обережними і дбайливими рухами знизу-вгору, порцію стружки потрібно розділити на 5-6 раз, вмішуючи її поступово.
Через ситечко пропускаємо пшеничне борошно разом з пекарським порошком, додаємо борошняну суміш до білкової маси, дбайливо і акуратно розмішуємо, за годинниковою стрілкою, піднімаючи і складаючи тісто, довго заважати не треба, як тільки борошняних частинок не буде видно, маніпуляції треба припинити.
Вершкове масло подтапливаем на мінімальному вогні, до рідкого стану, даємо золотистої рідини охолонути.
Вливаємо рідке масло в тісто і енергійними, але акуратними рухами вмішуємо його, намагаючись зберегти всю легкість і ніжність кексу.
Форму для випічки, яка повинна бути з діркою в середині, змащуємо маслом і присипаємо невеликою кількістю білосніжною пшеничного борошна, її надлишки просто стряхиваем, такий метод називається «Французька сорочка».
Перекладаємо повітряне тісто у форму для випікання. Тісто прекрасно утримує форму, при цьому воно ніжне і не рідке, розрівнюємо його лопаткою або ложкою.
Відправляємо десерт в духовку, яка повинна бути добре розпечена, готуємо 40-50 хвилин, готовність перевіряємо на суху лучинку, слідкуйте за духовкою, кекс не повинен бути сухим!
Даємо кексу охолонути 5-7 хвилин. А поки приготувати цукрову глазур. Для цього необхідно розтерти цукрову пудру з водою до гладкого стану. Тепер виймаємо кекс з форми, прикрашаємо ароматною кокосовою стружкою або білосніжною цукровою пудрою.