Кекс з журавлиною

Кекс з журавлиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Бісквітне тісто і свіжі ягоди – найкраще поєднання! Рецепт простий, але дуже смачний, тісто тане в роті!

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 250 гр
Масло рослинне – 6 ст. л.
Сода – 1/2 ч. л.
Сіль – щіпка
Цукор – 150 гр
Молоко – 190 гр
Яйце – 1 шт
Журавлина – 200 гр

Як приготувати Кекс з журавлиною

Кекс придумали ще в 16 столітті, коли з’явився цукровий пісок і люди стали робити сухофрукти. Скільки існує рецептів кексу і уявити собі важко! Цей рецепт допоможе Вам приємно здивувати близьких або ваших гостей.

Покроковий рецепт

Просіваємо борошно в миску, додаємо сіль, цукровий пісок і соду. Соду не потрібно гасити! Сода буде працювати у нас в тесті і створювати вуглекислий газ відразу після змішування всіх компонентів ягідного кексу. Ретельно перемішуємо протягом однієї хвилини, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Заливаємо в миску з борошном молоко, рослинне масло і додаємо яйце. Тепер акуратно занурюємо блендер і замішуємо тісто, починаючи з маленької швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Таким чином борошно не буде розлітатися по всій кухні, а тісто не втратить своєї смакоти. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним: без грудочок.

Далі засипаємо в тісто ягоди. Заморожені ягоди не потрібно розморожувати перед додаванням в тісто, головне-простежити, щоб ягоди були не злиплими. Замість журавлини можна додати чорницю, чорну смородину, вишню, лохину або іншу ягоду.

випікати 45 хвилин

Форму застеляємо пергаментом для випічки. Ставимо в духовку на 190 градусів і засікаємо 45 хвилин.

Дістаємо кекс і даємо йому охолонути. За бажанням кекс можна прикрасити цукровою пудрою. Приємного апетиту!