Кекси з грушею

Кекси з грушею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо заздалегідь формочки для запікання, це необхідно для того, щоб наше тісто не встигла осісти і кекси вийшли пишними і розсипчастими.
Якщо випікати плануєте у великій формі, її потрібно змастити маслом. Якщо, як ми, в порційних паперових формах, то вони не вимагають спеціальної підготовки, просто розставляємо їх на деку. Їх зручніше використовувати, потім не доведеться мити форму, і на столі виглядають святково.

Грушу ріжемо на невеликі шматки, розкладаємо по формах. Шкірку можна не видаляти, після запікання вона стає м’якою, і готової випічки не відчувається.

Цукор збиваємо з яйцями, перевірте, що посуд, в якій збиваєте, була сухою, інакше, пишної піни не отримати.

Вливаємо кефір, і масло, просіваємо борошно, додаємо соду, збиваємо все блендером.

Заливаємо тісто у форми, заповнюючи їх не більше, ніж на три чверті, інакше, піднявшись, тісто виллється за краї і пригорить.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовим кекси даємо охолонути і подаємо на стіл. Можна посипати цукровою пудрою, або корицею. Приємного чаювання!