Продукти заздалегідь готуємо, відміряємо потрібну кількість.
Ставимо кип’ятити молоко на повільний вогонь.
В цей час збиваємо яйця в спеціальній ємності міксером.
Додаємо розпушувач і цукор, продовжуємо збивати ще 3 хвилини.
У розігріте молоко до кипіння, додаємо масло, топимо і заважаємо.
В цей час продовжуємо збивати яйця до більш густої консистенції ще 2 хвилини.
До яєчної суміші додаємо борошно, акуратно перемішуючи масу.
Молоко після закипання обережно вливаємо в яєчну суміш. Перемішуючи, накриваємо кришкою. Продовжуємо збивати на малій швидкості, щоб не обпектися.
Розливаємо тісто по формочках. Вводимо ложкою варення, можна використовувати кондитерський шприц.
Відправляємо в духовку на 25 хвилин, розігріту до 200 градусів.
Випікаємо і дістаємо кекси.