Заздалегідь розігріти духовку до 200 ° С градусів.
У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю. Якщо у вас вдома не виявилося розпушувача, його можна замінити на соду погашену в оцті. Пропорції такі: 1/2 чайної ложки соди, 1 столова ложка води і 1/2 чайної ложки оцту.
В іншій великій мисці збийте разом 1 яйце і коричневий цукор. Потім додайте всі невикористані залишилися інгредієнти: рафіновану рослинну олію, ванілін (або ванільний цукор), мед, яблучне пюре (або повидло) і йогурт (без добавок). Все добре перемішайте. Тепер вилийте другу рідку суміш в першу суху суміш, перемішайте віночком. Тісто повинне вийти масляниста, трохи тягучий.
Форму змастіть невеликою кількістю масла (найзручніше це робити за допомогою пензлика). Наповніть формочки тестом на 3/4 (не більше, так як при випіканні тісто ще підніметься). Випікайте вже розігрітій духовці на середньому рівні близько 12-15 хвилин.
Перед подачею на стіл кекси з яблучним повидлом краще трохи остудіть. Посипте випічку зверху цукровою пудрою і подавайте з ароматним чаєм або чорною кавою.
Приємного апетиту!