1. Картоплю очистити від шкірки, промити і відварити до готовності. Розім’яти в пюре, злив всю рідину. Охолодити.
2. Додати 1 яйце і сіль за смаком. Додати борошно і добре розмішати. Виходить досить липке тісто. Щоб воно трохи затверділо, можна поставити в холодильник.
3. Змастити форму олією. З картопляного тіста зробити основу з високими бортиками. Тісто погано ліпиться, тому я його просто виклала на дно форми і за допомогою ложки сформувала потрібну форму. Ложку умочувала в холодну воду, щоб тісто менше липло.
4. Філе лосося нарізати скибочками. Шпинат розморозити і віджати рідину.
5. У мисці змішати 3 яйця, молоко і шпинат. Посолити за смаком.
6. Вилити шпинатну начинку у форму.
7. Розкласти скибочки лосося і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
8. Порізати пиріг на 8 шматків і подати.