Кіш Лорен з лососем та шпинатом (картопляна запіканка)

Кіш Лорен з лососем та шпинатом (картопляна запіканка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. Картоплю очистити від шкірки, промити і відварити до готовності. Розім’яти в пюре, злив всю рідину. Охолодити.


2. Додати 1 яйце і сіль за смаком. Додати борошно і добре розмішати. Виходить досить липке тісто. Щоб воно трохи затверділо, можна поставити в холодильник.

3. Змастити форму олією. З картопляного тіста зробити основу з високими бортиками. Тісто погано ліпиться, тому я його просто виклала на дно форми і за допомогою ложки сформувала потрібну форму. Ложку умочувала в холодну воду, щоб тісто менше липло.


4. Філе лосося нарізати скибочками. Шпинат розморозити і віджати рідину.


5. У мисці змішати 3 яйця, молоко і шпинат. Посолити за смаком.


6. Вилити шпинатну начинку у форму.


7. Розкласти скибочки лосося і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.


8. Порізати пиріг на 8 шматків і подати.