Кіш з грибами і брокколі

Кіш з грибами і брокколі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кіш в моїй родині люблять, і роблю я його з того, що знайдеться в холодильнику – сьогодні це брокколі, гриби і копчена грудинка.

Інгредієнти

Вершкове масло розм’якшене – 100 г
Яйця курячі – 4 шт
Борошно – 200 г
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Сіль в тісто – 0,5 ч. л.
Брокколі заморожена – 200 г
Печериці заморожені – 200 г
Грудинка копчена – 150 г
Вершки 10% – 100 мл
Сир твердий – 100 г
Цибулина середня) – 1 шт
Сіль в начинку За смаком
Зелень (у мене петрушка) – За смаком

Як приготувати Кіш з грибами і брокколі

На просторах інтернету можна знайти десятки або навіть сотні рецептів пирога під назвою Кіш. І правильного класичного рецепту просто не існує. Кіш – це пиріг на основі з пісочного тіста з будь-якою начинкою, залитої омлетною сумішшю і посипаній сиром.

Покроковий рецепт

Готуємо пісочне тісто. Розминаємо виделкою масло, перемішуємо з одним яйцем і сіллю, поступово вводимо просіяне і змішану з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто і залишаємо в холодильнику, поки воно не знадобиться.

Приступаємо до приготування начинки. На сковороді обсмажуємо на 1 ст. л. рослинної олії порізану кубиками цибулю, потім додаємо порізану кубиками грудинку і гриби, тушкуємо до випаровування зайвої рідини.

Висипаємо в сковороду брокколі, солимо за смаком, готуємо пару хвилин до відтавання капусти і зайвого випаровування соку.

Збираємо пиріг. Натираємо на тертці сир, ріжемо зелень. Три яйця злегка збиваємо з вершками і дрібкою солі. Розподіляємо тісто у формі, закриваючи їм дно і борти.

Викладаємо начинку на тісто, посипаємо зеленню.

Заливаємо начинку омлетною сумішшю і посипаємо сиром.

Випікаємо пиріг у духовці при t 180° с протягом 30-40 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку.
Приємного апетиту!