Кіш в моїй родині люблять, і роблю я його з того, що знайдеться в холодильнику – сьогодні це брокколі, гриби і копчена грудинка.
Інгредієнти
Вершкове масло розм’якшене – 100 г | |
Яйця курячі – 4 шт | |
Борошно – 200 г | |
Розпушувач для тіста – 1 ч. л. | |
Сіль в тісто – 0,5 ч. л. | |
Брокколі заморожена – 200 г | |
Печериці заморожені – 200 г | |
Грудинка копчена – 150 г | |
Вершки 10% – 100 мл | |
Сир твердий – 100 г | |
Цибулина середня) – 1 шт | |
Сіль в начинку За смаком | |
Зелень (у мене петрушка) – За смаком |
На просторах інтернету можна знайти десятки або навіть сотні рецептів пирога під назвою Кіш. І правильного класичного рецепту просто не існує. Кіш – це пиріг на основі з пісочного тіста з будь-якою начинкою, залитої омлетною сумішшю і посипаній сиром.
Покроковий рецепт
Готуємо пісочне тісто. Розминаємо виделкою масло, перемішуємо з одним яйцем і сіллю, поступово вводимо просіяне і змішану з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто і залишаємо в холодильнику, поки воно не знадобиться.
Приступаємо до приготування начинки. На сковороді обсмажуємо на 1 ст. л. рослинної олії порізану кубиками цибулю, потім додаємо порізану кубиками грудинку і гриби, тушкуємо до випаровування зайвої рідини.
Висипаємо в сковороду брокколі, солимо за смаком, готуємо пару хвилин до відтавання капусти і зайвого випаровування соку.
Збираємо пиріг. Натираємо на тертці сир, ріжемо зелень. Три яйця злегка збиваємо з вершками і дрібкою солі. Розподіляємо тісто у формі, закриваючи їм дно і борти.
Викладаємо начинку на тісто, посипаємо зеленню.
Заливаємо начинку омлетною сумішшю і посипаємо сиром.
Випікаємо пиріг у духовці при t 180° с протягом 30-40 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку.
Приємного апетиту!