Простий рецепт поживного пирога родом з Франції. Кіш з такою легкою і смачною начинкою послужить відмінним доповненням сніданку, легким перекусом на роботі, дієтичним вечерею.
Інгредієнти
Для тіста | |
Вершкове масло – 90 г | |
Борошно – 200 г | |
Вершки (сметана) – 60 мл | |
Жовток – 1 шт. | |
Для начинки | |
Шпинатні листя – 150-200 г | |
Бринза (фета) – 75-100 г | |
Болгарський перець – за бажання | |
Заливка | |
Яйце – 1 шт. | |
Вершки – 50 мл | |
Спеції – за смаком |
Кіш – кулінарне винахід французьких пекарів. Це повітряний пиріг, як правило, з солоною начинкою з сезонних овочів і дієтичного м’яса. Існує безліч варіацій класичної рецептури! Кухарі додають у вишукану страву морепродукти, сир, запашні спеції та запашні гілочки трав. Не бійтеся експериментувати на кухні, створюючи унікальні комбінації смаків, адже тільки з допомогою фантазії ви зможете приготувати ідеальний кіш, повністю відповідний вашим смаковим перевагою!
Покроковий рецепт
Відокремте білок від жовтка, останній яєчний компонент змішайте з маслом, борошном і вершками.
Сформуйте апетитний кульку тіста, оберніть харчовою плівкою і відкладіть в холодильник на 16-20 хвилин.
Шпинат потушкуйте на рослинному маслі, готовий компонент змішайте з кубиками бринзу і болгарського перцю.
Змастіть ємність для випікання рослинним маслом, запікайте тісто 8-10 хвилин, після викладіть начинку, залийте сумішшю яєць, вершків і спецій.
Продовжуйте готування протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Приправте готове ласощі прованськими травами, в складі яких майоран, базилік, чебрець, шавлія.