Смачні домашні пельмені – це не тільки «вдала» начинка. Багато залежить і від тіста, з якого вони ліпляться. Пропонуємо вам класичний і, мабуть, самий вдалий варіант пельменного тесту.
Інгредієнти
Борошно – 500 гр | |
Манна крупа – 1 щіпка | |
Яйце – 1 штука | |
Вода – 1 стакан | |
Сіль – 1 ч. ложка | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки |
Для приготування класичного пельменного тесту потрібні стандартні інгредієнти для даної страви: борошно, вода, сіль, яйце куряче. У нашому рецепті є ще манка і рослинне масло. Подробиці замісу пельменного тесту за класичним рецептом – у нашому описі.
Покроковий рецепт
Підбираємо для замісу тіста глибоку і широку за розміром ємність-миску. У неї першим ділом просеем борошно пшеничне вищого сорту. Процес просіювання дозволить позбавити борошно від можливого дрібного сміття, а також наситить її киснем.
До борошна підсипаємо трохи манної крупи. Сипучі інгредієнти в мисці перемішуємо, утворюючи в центрі воронку.
У воронку розбиваємо одне куряче яйце стандартного розміру.
У прокип’ячену охолоджену воду додаємо сіль. Перемішуємо так, щоб солона спеція повністю розчинилася. Солону воду заливаємо в борошно, підливаємо ще рослинне масло, починаємо процес замішування тіста. Спочатку – в мисці, продовжуємо на робочій поверхні стола, припорошеній борошном.
Тісто для пельменів класичне готово. Поки готуємо начинку, тісто можна прибрати в поліетиленовий мішок.
Приємної вам ліплення пельменів!