Пробуйте, вносьте свої корективи і ви створите свій неповторний смак, для своїх близьких.
Інгредієнти
з розрахунку на 4 літри | |
М’ясо, можна свинину або курку – 300-400 г | |
Капуста – половина невеликого качана | |
Картопля – 3-4 штуки, середнього розміру | |
Цибулина – 1 | |
Морква – одна невелика | |
Буряк – одна невелика | |
Сіль, спеції – за смаком |
Трохи смальцю, на зажарку, однак підійде і рафінована рослинна олія. Якщо не хочете занадто жирного.
Пол літра томатного соку або дві маленькі, разові упаковки томатної пасти (якщо паста з банки, то дві столові ложки, і намагатися набирати побільше)
Покроковий рецепт
Спочатку варимо м’ясо в невеликій кількості води, щоб вона злегка покривала все м’ясо в каструлі. Солимо так щоб вода здавалася трохи пересоленим. Коли м’ясо буде готове, воно буде злегка солонувато, але долив потрібну кількість води, бульйон стане нормальним по солі.
І так, м’ясо готове, вода долита (спочатку трохи більше половини каструлі), тепер кладемо туди очищений і нарізаний кубиками картоплю. Нехай він вариться до повної готовності.
Поки вариться картопля, кладемо на сковороду грам 50-70 смальцю або стільки ж олії, ставимо на вогонь і, коли воно розігріється, сиплемо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля почне зажариваться, ллємо наш томатний сік (якщо це паста, то розводимо потрібну кількість з водою до половини літра рідини). Зажарка з соком повинна перетушиться, поки не стане помітно, що вона почала гуснути. Тоді відставляємо сковороду в сторону.
Картопля майже готовий, приступаємо до шатківниці капусти. Намагаємося нарізати її тонкою соломкою. Нашаткувати скільки потрібно, беремо тертці натираємо моркву і буряк. Коли картопля готовий, додаємо в каструлю капусту, буряк і моркву. Її слід трохи поварити. Щоб вона була майже готова, але не розкисла. Як тільки капуста стала, як би, скляної, додаємо зажарку, лавровий лист, і за бажанням, трохи червоного перцю.
Якщо необхідно доливаємо воду, до повної каструлі, пробуємо на сіль, і залишаємо покипіти 5 хвилин. Після чого відставляємо і даємо настоятися, до прийнятної температури.
Пробуйте, вносьте свої корективи і ви створите свій неповторний смак, для своїх близьких.