Класичний борщ

Класичний борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку варимо м’ясо в невеликій кількості води, щоб вона злегка покривала все м’ясо в каструлі. Солимо так щоб вода здавалася трохи пересоленим. Коли м’ясо буде готове, воно буде злегка солонувато, але долив потрібну кількість води, бульйон стане нормальним по солі.

І так, м’ясо готове, вода долита (спочатку трохи більше половини каструлі), тепер кладемо туди очищений і нарізаний кубиками картоплю. Нехай він вариться до повної готовності.

Поки вариться картопля, кладемо на сковороду грам 50-70 смальцю або стільки ж олії, ставимо на вогонь і, коли воно розігріється, сиплемо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля почне зажариваться, ллємо наш томатний сік (якщо це паста, то розводимо потрібну кількість з водою до половини літра рідини). Зажарка з соком повинна перетушиться, поки не стане помітно, що вона почала гуснути. Тоді відставляємо сковороду в сторону.

Картопля майже готовий, приступаємо до шатківниці капусти. Намагаємося нарізати її тонкою соломкою. Нашаткувати скільки потрібно, беремо тертці натираємо моркву і буряк. Коли картопля готовий, додаємо в каструлю капусту, буряк і моркву. Її слід трохи поварити. Щоб вона була майже готова, але не розкисла. Як тільки капуста стала, як би, скляної, додаємо зажарку, лавровий лист, і за бажанням, трохи червоного перцю.

Якщо необхідно доливаємо воду, до повної каструлі, пробуємо на сіль, і залишаємо покипіти 5 хвилин. Після чого відставляємо і даємо настоятися, до прийнятної температури.

Пробуйте, вносьте свої корективи і ви створите свій неповторний смак, для своїх близьких.