Промийте добре м’ясо. Заповніть каструлю 1,5 л. води. Покладіть в неї птицю і варіть до готовності.
В окремій великій каструлі налийте воду, що залишилася і опустіть в неї дві очищені буряків. Накрийте кришкою і варіть близько години. Як тільки ви зможете плавно проткнути буряк ножем, видалите коренеплоди з води і відкладіть в сторону для остигання. Не виливайте Воду.
Наріжте картоплю і додайте його в цю ж воду. Кип’ятіть 15-20 хвилин.
Дрібно натріть моркву, подрібніть цибулю і перець. Додайте 4 столові ложки рослинної олії в сковороду і обсмажте овочі, поки вони не стануть м’якими (7-10 хвилин).
Покладіть в сковорідку томатну пасту і протушкувати з нею овочі.
Нашаткуйте капусту і додайте її в каструлю, коли картопля буде майже готовий.
Натріть на крупкою тертці варену буряк і киньте її назад в каструлю.
Відокремте кістки від м’яса і опустіть м’якоть у воду. Сюди ж вилийте курячий бульйон.
Додайте лимонний сік, лавровий лист і банку квасолі (з соком) у велику каструлю.
Обсмажену моркву, цибулю і перець киньте в борщ.
Проваріть ще 5-10 хвилин, поки не приготується капуста. Приправте за смаком сіллю і перцем. Подрібніть зелень і зубок часнику, а потім опустіть їх в каструлю перед вимиканням.
Подавайте наваристий борщ з ложкою сметани або майонезу.