Класичний гарячий борщ з мясом

Класичний гарячий борщ з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний, теплий і такий рідний борщ, здатний зігріти в будь-яку погоду і наповнити будинок запахом затишку і турботи.

Інгредієнти

Буряк – 1 середня
Морква – 1 середня
Картопля – 8-10 шт.
Часник – 4-5 зубчики
Цибуля – 1 середня цибулина
Квасоля в томаті – 200 р.
Сіль і спеції: чорний перець, червоний перець, сушена зелень, насіння гірчиці – За смаком
М’ясо – 300-400 р.

Як приготувати Класичний гарячий борщ з м’ясом

Борщ – таке смачне, красиве і ситне блюдо. В Росії і Україні, напевно, не знайти людей, які жодного разу його не пробували, настільки воно рідне цих краях. Багато хто не раз його готували, але мало хто знає, що сучасне уявлення про нього відрізняється від того, що по-справжньому вважається холодним борщем.

Природно, основний інгредієнт залишається – буряк, але приготовлений суп повинен бути не гарячим як ми звикли, а холодним, його прям так і називали – холодний суп. Ще відмінність в тому, що готувався він з додаванням квасу і вважався пісною стравою, яким годували прислугу в будинку. Зазвичай м’яса в списку інгредієнтів не було, готували виключно з овочів. Погодьтеся, наше уявлення про свекольнике зовсім інше. Так, приємно, зігрітися після холодного, дощового дня тарілочкою гарячого, червоного супу і чим наваристее він буде – тим краще. Давайте спробуємо відтворити атмосферу затишного обіду у нас вдома!

Для приготування найсмачніше домашнього і борщів зелених приготуйте одну середню буряк, моркву, цибулину, 4 зубчики часнику, близько десяти картоплин, консервовану квасоля в томаті, спеції, сіль і м’ясо. У даному рецепті буде використовуватися м’ясо дикого оленя – ізюбра, але підійде абсолютно будь-яке інше, яке вам більше подобається.

Покроковий рецепт

Набираємо в каструлю холодну воду і кладемо вимите м’ясо, ставимо на плиту. М’ясо краще брати на кістки, щоб було смачніше і окремо можна покласти ще м’якоть. Як тільки з’явиться пінка, її необхідно прибрати. Поки готується бульйон, можна зайнятися овочами.

Дрібно режим цибулю і часник.

На великій тертці натираємо буряк і моркву.

У розігріту сковороду наливаємо олію, приблизно 4 столові ложки і починаємо обсмажувати цибулю і часник.

Як тільки цибуля підрум’яниться, можна закидати буряк і моркву. Обсмажувати приблизно десять хвилин на середньому вогні. Наша зажарка для і борщів зелених готова, відставляємо сковороду в сторону.



Після того як м’ясо трохи покипело, додаємо нарізану скибочками картоплю і готуємо ще приблизно хвилин двадцять, потім висипаємо зажарку в каструлю, додаємо квасоля в томаті, а також спеції і сіль.

Після того як всі інгредієнти в каструлі, зменшуємо вогонь на температуру нижче середнього і залишаємо до готовності. Перевіряти по картоплі, якщо м’який, то можна відставляти, але не знімаючи кришку дати протягом півгодини настоятися. Приємно апетиту і теплого обіду!