Як приготувати салат Олів’є? Які інгредієнти використовувати? Як прикрасити традиційне різдвяне блюдо? Подібного роду питання неодмінно виникнуть у хазяєчок напередодні свята? Сьогодні ми розглянемо всілякі варіанти традиційних ексклюзивних салатів «Олів’є», і приготуємо поетапно один із самих, на мій погляд, дуже смачних і чарівних.
Інгредієнти
Курячі стегна – 2 шт. запечені | |
Картопля – 4 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Солоний огірок – 2 шт. | |
Зелений горошок – 1 банку | |
Ріпчаста цибуля – 0.5 шт. | |
Майонез – 100 г | |
Петрушка – за смаком | |
Базилік – за смаком |
Слово «Олів’є» асоціюється з гучним застіллям, святом, радістю. Але спробувати мені вдається дуже рідко, так як відлітає салатик, не встигнеш і оком моргнути. Якщо Ви вважаєте, що цей салат можна обізвати, банально м’ясним салатом, то Ви просто не знаєте основного секрету приготування, цього дивовижного, шедеврального страви для гурманів! Існують наступні різновиди традиційного «Олів’є»:
– «Олів’є» класичний;
– «Олів’є» автентичний;
– «Олів’є» з морепродуктами;
– «Олів’є» з грибами;
– вегетаріанський «Олів’є».
У нашому сьогоднішньому меню не тільки майстер клас з приготування святкового салату, а також нестандартна ідея подачі готової страви. Якщо Ви знайомі з моїми рецептами, то однозначно помітили, що я затята прихильниця здорової їжі і правильного харчування. Тому, однозначно НІЯКИХ консервантів, хімічних добавок, а головне, скажемо: НІ шкідливим ковбас!
В рецепт мого олів’є будуть входити тільки відварні овочі вищої якості, запечена курочка, зелень і заправка. Заправляти я буду майонезом, домашнього приготування.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі продукти.
Відваримо картоплю і моркву, в підсоленій воді. Остудимо. Очистимо овочі.
Нарізаємо картоплю дрібними кубиками. Чим менше, тим красивіше буде виглядати салат. Відправляємо в салатник.
Нарізаємо моркву. На початку часточками, потім шаткуємо рівномірними кубиками, приблизно 1-2 див. Відправляємо до картопельки.
Запечену курку поділяємо на волокна. Намагайтеся нарізати максимально дрібними шматочками.
ПРИМІТКА: Я не використовую для приготування м’ясних салатів відварне філе. Смак значно відрізняється запеченого стегна від курячого стейка. Також, філе можна пересушити в процесі варіння і салат буде мати абсолютно інший підсумковий смак. Запечене м’ясо ароматне, пряне, насичене натуральними спеціями і травами. Обов’язково без жирної шкіри!
Мариновані огірки нарізаємо, додаємо до загального складу.
Засипаємо горошок в миску з овочами. Я використовувала горошок домашнього консервування.
Заправляємо майонезом, додаємо зелень: петрушку і базилік. Я принципово не додаю кріп.
Цибуля дрібно шаткую і відправляємо в нашу «Оливьешечку».
Перемішуємо всі інгредієнти. Для салату, який користується попитом у повсякденному побуті, досить покласти в красиве блюдо, гарненько вимішати, додати гілочку зелені і вуаля! Але, я обіцяла ефектну подачу. І так, беремо красиве блюдо або рознос. Посередині ставимо півлітрову банку і викладаємо салат навколо банки. Таким чином ми створюємо ефект новорічного вінка. Вінок можна прикрасити за бажанням формочками з сиру, а також з овочів, що входять до складу салату.
Виходить дуже красиво і оригінально. Не обов’язково створювати імітацію саме вінка, це може бути просто коло, всередину якого можна поставити святкову свічку, або экибану. Все залежить від вашої фантазії і тематики заходу! Насолоджуйтеся святами разом з моїми рецептами! Харчуйтеся смачно і правильно!