Історія створення коктейлю достеменно невідома. То його придумала мама Черчіля, то хтось інший ще на початку минулого століття. Але те,що «Манхеттен» – істинно чоловічий коктейль,було відомо завжди
Інгредієнти
Бурбон – 60 мл 4 частини | |
Червоний вермут – 30 мл 2 частини | |
Бітер «Агностура» – 4 краплі | |
Лід – 150 мл | |
Вишня – для прикраси |
Історія створення коктейлю достеменно невідома. То його придумала мама Черчіля. То чи хтось інший ще на початку минулого століття. Але те, що «Манхеттен» – істинно чоловічий коктейль, було відомо завжди.
Покроковий рецепт
Келих для подачі коктейлю необхідно заздалегідь охолодити. Тому наповнити змішувальний склянку (шейкер) і келих для мартіні кубиками льоду.
У шейкер налити бурбон, червоний вермут, і ангостуру (лід треба витягти!). Досвідчені бармени спочатку змішують слабкі компоненти коктейлю, а потім додають більш міцні. Гарненько збовтати або перемішати ложкою.
Потім видалити з келиха лід (в склянці не повинно бути кубиків льоду, так як він поступово тая, буде розбавляти напій і псувати його смак).
Тепер через стрейнер (сито для коктейлів) перелити суміш в охолоджений келих.
Прикрасити коктейль вишнею та подавати. Готово!