Кольорова капуста, запечена в духовці з помідорами і сиром

Кольорова капуста, запечена в духовці з помідорами і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматна запіканка з кольорової капусти й помідорів, запечена в яєчно-молочної молочної заливці, буде доречним як у повсякденному раціоні, так і стане чудовим доповненням на святковому столі.

Інгредієнти

Кольорова капуста – 1 кг
Помідори – 400 гр
Яйця – 4 шт.
Твердий сир – 200 гр
Молоко – 250 мл
Масло вершкове – 20-30 гр
Сіль – за смаком
Чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати Кольорова капуста, запечена в духовці з помідорами і сиром

Незважаючи на простоту рецепта, цвітна капуста з помідорами в духовці виходить неймовірно ніжною і смачною. Страва зможе приготувати навіть початківець кулінар і воно не займе багато часу. Овочі запікаються під сиром в яєчно-молочної заливці.

Покроковий рецепт

На початку готуємо необхідні інгредієнти

Почнемо з цвітної капусти. Попередньо ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо її до стану кипіння. Поки вода закипає капусту розбираємо на суцвіття, після чого промиваємо під проточною водою.

Коли вода закипіла, додаємо в неї 1 чайну ложку солі і підготовлені суцвіття нашого основного інгредієнта. Я варила капусту на повільному вогні протягом 15 хвилин, щоб, зрештою, вона стала м’якою.

Помідори нарізаємо середнього розміру.

В молоко додаємо яйця і збиваємо міксером або віночком.

Беремо дрібну тертку, на якій натираємо сир.

У змащеній вершковим маслом форму викладаємо наші інгредієнти. Можна зробити двома способами. У якості нижнього і верхнього шару буде виступати цвітна капуста, посередині – помідори. Або викласти овочі в упереміш. Перчимо і солимо за смаком.

Овочеву суміш рівномірно заливаємо яєчно-молочною підливою, а зверху посипаємо тертим сиром, на який викладаємо шматочки вершкового масла. Коли всі інгредієнти поміщені у форму, відправляємо майбутнє блюдо в духовку. Випікати при температурі 190 градусів протягом 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.


Готову страву виходить ароматним і ніжним.