Чудовий десертний напій з сушеного інжиру і чорносливу. Відмінна альтернатива купівельними соків!
Інгредієнти
Чорнослив (без кісточок) – 250 грам сушений | |
Інжир сушений – 250 грам | |
Кориця – невелика кількість саме кора | |
Цукровий пісок – 30 грам | |
Лимон – 1 штука | |
Цедра – цедра від лимона | |
Вода – 2 л |
Як відомо, натуральні напої набагато корисніше всяких там концентратів, які виходять шляхом хімічних добавок. Тому, наприклад, сік свіжовичавлений непомірно дорожче, ніж сік, який ми купуємо в банку або картонному тетро-пакеті. Теж стосується і компотів, які набагато корисніше всяких покупних напоїв. Саме про рецепті приготування компоту я й хотів би написати у своїй статті, а саме про рецепті приготування компоту з чорносливу та інжиру.
Покроковий рецепт
Дістаємо дві миски. Помиємо наші сухофрукти і покладемо чорнослив в одну миску, інжир в іншу. Заливаємо їх холодненької, але кип’яченою водою, таким чином, щоб вміст мисок було повністю покрите. Так залишаємо сухофрукти на 8 годин, приблизно.
Далі, після закінчення часу, вміст миски з чорносливом, перельем в каструлю, додаємо одну столову ложку цукрового піску і невеликий шматочок кориці і поставимо на плиту. Тепер необхідно закип’ятити вміст каструлі, але тільки один раз!
Теж саме зробимо і з мискою номер два (з інжиром). Тільки до інжиру необхідно додати ложку цукру, а також вичавити у воду сік від лимона. Туди ж слід додати лимонну цедру. Її потрібно зрізати ножем тоненьким шаром. Ставимо на плиту і варимо протягом 5 хвилин.
Обидві частини об’єднуємо, при цьому необхідно дістати з компоту шматочок кориці і лимонну цедру. Перемішуємо і отримуємо прекрасний компот із чорносливу та інжиру!
Можете спробувати, компот просто чудовий!