Компот на зиму з груш з медом

Компот на зиму з груш з медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Груші промити, розрізати на часточки, видаливши плодоніжки і серцевину (якщо шкірка тверда, можна зрізати). Часточки укласти в каструлю, залити окропом, і бланшувати близько 5-ти хвилин, додавши дрібку лимонної кислоти (не варити).

Приготувати сироп. У каструлю налити воду, додати цукор і мед, все розчинити, закип’ятити. Сироп: на 1 літр води,100 г цукру,5 столових ложок меду (в 1 столовій ложці 25 г меду). На три 1-літрові баночки у мене пішло близько 2-х літрів сиропу.

Бланшовані груші перекласти з чистим баночках. Додати в кожну літрову баночку по 1 кружечку лимона, для більшого аромату і смаку.

Залити сиропом.

Закрити банки кришками і стерилізувати в киплячій воді близько 20 хвилин (Якщо у вас півлітрові банки – 15 хвилин, якщо 2-х літрові – 30 хвилин, 3-х літрові близько 45 хвилин). Закатати.