Підбираємо для напою стиглі плоди груші та яблука. Добре промиваємо під проточною водою. Обтираем насухо.
Займемося нарізкою фруктів для компоту. Подрібнюємо невеликими шматочками. Шкірку зрізати не потрібно, тільки в тому випадку її зняти, якщо на поверхні є зіпсовані місця. Насіння краще видалити.
Кип’ятимо воду. Перекладаємо в неї акуратно, щоб не обпектися, нарізку з яблук і груш.
Слідом підсипаємо цукровий пісок, варіюючи його смак в залежності від сорту плодів, їх зрілості.
Варимо на малому вогні компот після закипання приблизно 15 хвилин. Час – індивідуально, теж залежить від м’якості плодів.
Готовий компот з груш і яблук трохи охолоджуємо, і можна подавати його до столу. У спеку добре такий компот після остигання потримати в холодильнику. Пригощайтесь на здоров’я!