Компот з груш і яблук

Компот з груш і яблук – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підбираємо для напою стиглі плоди груші та яблука. Добре промиваємо під проточною водою. Обтираем насухо.

Займемося нарізкою фруктів для компоту. Подрібнюємо невеликими шматочками. Шкірку зрізати не потрібно, тільки в тому випадку її зняти, якщо на поверхні є зіпсовані місця. Насіння краще видалити.

Кип’ятимо воду. Перекладаємо в неї акуратно, щоб не обпектися, нарізку з яблук і груш.

Слідом підсипаємо цукровий пісок, варіюючи його смак в залежності від сорту плодів, їх зрілості.

Варимо на малому вогні компот після закипання приблизно 15 хвилин. Час – індивідуально, теж залежить від м’якості плодів.

Готовий компот з груш і яблук трохи охолоджуємо, і можна подавати його до столу. У спеку добре такий компот після остигання потримати в холодильнику. Пригощайтесь на здоров’я!