Консервуємо самі: пряна моркву з зеленню

Консервуємо самі: пряна моркву з зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Саморобні консерви мають більш натуральні інгредієнти, без консервантів, дуже корисні для здоров’я. Вони можуть зберігатися більше ніж рік в темному, прохолодному місці. Для цього можна використовувати скляні банки, металеві кришки з гумовою прокладкою або герметичні пластмасові.

Що б приготувати, вам знадобляться п’ять банок по сімсот або десять по триста сімдесят грамів. Краще взяти дві-три банки побільше на особливі випадки та інше розмістити у більш дрібну тару, все залежить від апетиту їдців.

Купіть кілограма два-три моркви, кріп, часник, перець горошок, розмарин, лавровий лист. Для пікантності смаку придбайте ще насіння гірчиці.

Не залежно від того, скільки очищеної моркви у вас вийшло, використовуйте такі пропорції для маринаду: приблизно на півтора літра води необхідно 100 мл 9% оцту, а так само в рівних частинах солі і цукру, 4 столові ложки.

Покроковий рецепт