Корейські млинці з цибулею і сардельками. Все нарізається обсмажується і заливається тестом для млинців. В народі такі млинці називаються млинці з припеком. Пробуємо?
Інгредієнти
Для тіста: | |
Цибуля зелена – 3 – 4 пера, крупно нарізаного, довжиною 2-4 см | |
Часникові стрілки – 1/2 склянки нарізаних у 2-4 см | |
Яйця курячі – 2-3 шт. | |
Борошно – 1,5-2 склянки просіяного рисового борошна | |
Вода – 1 + 3/4 склянки | |
Сардельки – 4 сардельки, нарізані смужками | |
Рослинне масло – 2-5 столових ложок | |
Для соусу: | |
Соєвий соус – 1/4 чашки | |
Винний оцет – 2 столові ложки | |
Цукор – 2 столові ложки |
Швидке і легке блюдо, абсолютно чудово підійде для сніданку або полуденку. Швидке і легке блюдо, абсолютно чудово підійде для сніданку або полуденку. Такі млинці ви легко знайдете в кожній китайською, корейською ресторанчику. З даних інгредієнтів виходить 2 великих корейських млинця. Корейські млинці виходять м’які і смачні, але, в той же час, хрусткі зовні, так як до складу тесту включено рисова мука. За виглядом вони схожі на щось середнє між коржем і млинцем.
Так як корейська кухня схожа з китайською запишу її в рубрику «Китайська». Отже, «Mashikeh mogoseyo!» — Приємного апетиту!
Покроковий рецепт
Приготувати тісто для корейських млинців.
У великій мисці змішати 2-3 курячих яйця 1 склянку води. Потім додати частинами просіяне рисову борошно (від 1,5 до 2-х склянок). Борошно всипати поетапно, постійно помішуючи тісто, щоб не утворилися грудочки. Все гарненько збити віночком або вилкою, для ліквідації всіх грудок. Тісто має вийти в міру рідким, але не водянистою. Якщо тісто занадто рідке додайте трохи борошна, якщо густе – можна додати трохи води, до потрібної вам консистенції.
Помити і порізати зелену цибулю і часникові стрілки, довжиною 2-4 сантиметри. Відкласти в сторону.
Нарізати на тонкі смужки сардельки.
Залити все тестом, перемішати. Тісто має рівномірно обволікати і цибулю та часник і сардельки.
У великій сковороді нагріти 1-2 столові ложки рослинної олії і повільно вилити тісто, щоб вийшов не товстий млинець. Смажити з кожного боку 4-5 хвилин на середньому/слабкому вогні. Готовий корейська блін зняти зі сковороди. Налити в сковороду 1 столову ложку рослинної олії і смажити наступний млинець. Повторити з рештою тестом. Вийти кілька корейських млинців з цибулею і сардельками, товщиною приблизно в пів пальця.
Приготувати соус.
Змішати всі інгредієнти для соусу в глибокій тарілці: 1/4 чашки соєвого соусу, 2 столові ложки винного оцту, 2 столові ложки цукру. Поставити суміш в мікрохвильову піч на 20 секунд, щоб розтопити цукор. Перемішати і переконатися, що цукор розтанув. Готовий соус вилити в соусницю. Млинець покласти на обробну дошку, нарізати на квадратики або трикутники. Подавати з приготовленим соусом. Приємного апетиту!