Картоплю помити, очистити і нарізати на кубики. Краще вибирати сорти, які мають багато крохмалю і добре розварюються. Відварити картоплю в киплячій воді до готовності. Я воду не солю – так буде простіше розрахувати скільки солі потрібно буде додати у фарш, в залежності від обсягу.
Воду злити і розім’яти в пюре зі 100 мл вершків (можна замінити молоком).
Лососевий фарш розморозити. Додати в картопляне пюре і добре перемішати. Додати яйця, панірувальні сухарі, посолити і поперчити за смаком.
Ще раз все добре перемішати.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Смажити котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Я зазвичай накриваю сковороду кришкою, тоді видно, що котлети точно просмажаться – зверху вони виглядають практично готовими.
До котлет можна подати який-небудь соус або просто сметану. Котлети можна також запекти в духовці, тоді вони будуть менш калорійні.