Курячі котлети, приготовані таким чином, можуть як прикрасити святковий стіл, так і стати традиційним блюдом для сімейних вечерь.
Інгредієнти
курячий фарш – 400 гр. | |
цибуля – 1 т. | |
спеції для курки – 1 ч. л | |
яйце – 1 шт. | |
молоко – 30 мл | |
хліб – 1 скибочка | |
рослинне масло – для смаження |
За рахунок курячого м’яса такі котлети виходять практично дієтичними і при цьому не менш смачними.
Покроковий рецепт
Для приготування знадобиться курячий фарш без додавання домішок, цибулю, приправа для страв з курки, яйце, сіль, одна скибочка хліба, 30 мл. молока.
Купити в магазині фарш без додавання сала та інших домішок складно, тому робити його краще в домашніх умовах самостійно. Для цього досить подрібнити філе курки з допомогою м’ясорубки. Такий фарш можна підготувати запас, порційно заморозити і використовувати за потреби.
У хліба необхідно відрізати скоринки і залити молоком. Дати просочитися. З допомогою виделки розім’яти до однорідної маси, а зайве молоко – злити.
До фаршу додати яйце, поросяти, ягняти або подрібнений за допомогою блендера цибулю, спеції, розмочений в молоці хліб. Все ретельно перемішати.
З утвореної маси сформувати невеликі котлетки і обсмажити їх з двох сторін на середньому вогні.
Котлети виходять дуже ніжні тому відмінно підходять, в тому числі і для харчування дітей. Таке блюдо можна подавати з овочевими гарнірами, гречкою або відварним рисом. При низькокалорійній дієті такі котлетки цілком можна приготувати на пару йди в духовці.