Рецепт із серії «коли гості на підході»
Інгредієнти
фарш (будь-яка на ваш смак) – 0,5 кг | |
цибуля репчатій – 1шт | |
сир твердий – 50-70г. | |
сир плавлений – 1шт | |
часник – 2зуб. | |
яйця – 3шт | |
вафельні бризол – 1уп. | |
рослинне масло – для смаження | |
спеції – за смаком | |
сіль – за смаком |
Чому особливі? Для всіх напевно по-різному… Особисто для мене вони особливі тим, що дуже смачні і прості в приготуванні.
Покроковий рецепт
1. Для початку чистимо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками. Твердий і плавлений сир натираємо на тертці або ріжемо дрібно (за бажанням). Часник очистити і пропустити через прес.
2. У фарш (у мене в цей раз фарш з курячого філе) додаємо цибулю, твердий і плавлений сир, 1 яйце. Ретельно перемішуємо.
3.Додаємо часник, сіль і спеції за смаком.(я використовую куркуму, майоран, базилік, кмин, коріандр, чорний перець).
4. На вафельний бризол кладемо 1ч.л. фаршу, розподіляємо рівномірно по поверхні і накриваємо зверху ще однієї вафелькою. Формуємо своєрідні сендвічі.
Збиваємо/міксером/виделкою 2 яйця, додавши 1ст.л. води.
5. У сковороду наливаємо тонкий шар рослинної олії (приблизно 2-3мм) і ставимо на вогонь. Опускаємо наші «сендвічі» в яйце з двох сторін і смажимо на розжареній сковороді. Викладаємо наші котлетки на паперовий рушник,щоб воно ввібрало зайвий жир.
От і все! Готові Котлетки!
Приємного апетиту!