Котлети, паніровані в солоному арахісі

Котлети, паніровані в солоному арахісі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Котлета стала звичною стравою на нашому столі. Це виріб особливо полюбилося домашнім господаркам тим, що тут можна проявити максимум фантазії.

Інгредієнти

Свинина – 460 г (фарш)
Часник – 2-4 зубчики (можна більше)
Ріпчаста цибуля – 1 голловка
Сіль – щіпка
Мелений чорний перець – за смаком
Приправа – за смаком
Горіхи арахіс – 1 пакетик
Яйця курячі – 1 шт.

Як приготувати Котлети, паніровані в солоному арахісі

Експериментувати можна не тільки за складом фаршу, але і з начинкою котлети. Якщо начинити внутрішність котлети грибами, сиром, яйцем, овочами або який-небудь іншою начинкою, то ми отримаємо зрази. Фантазію можна виявити не тільки по відношенню до внутрішніх інгредієнтів вироби, але і по відношенню до зовнішньої сторони страви. Котлету можна запанірувати в борошні, сухарях, клярі. Я пропоную рецепт котлети, запанированной в солоних горішках. В якості приправ я зазвичай використовую базилік, кмин і трохи червоної паприки. Ви можете використовувати спеції на свій розсуд або додати готову суміш спецій для фаршу.

Покроковий рецепт

Принцип приготування страви такий самий, як і у звичайних котлет. Краще всього брати нежирну свинину чи яловичину/свинину в співвідношенні 50:50. Приготувати фарш з додаванням дрібно нарізаної цибулі (якщо ви не любите, коли цибуля попадається в котлетах, подрібніть в блендері до однорідності), рубаного часнику, щіпки солі, меленого чорного перцю і улюблених приправ. Фарш гарненько вимішуємо і додаємо 1 куряче яєчко. Ще раз все добре перемішуємо. Фарш для котлеток готовий. Формуем руками з фаршу невеликі котлетки (можна змочити руки у воді, щоб фарш не прилипав до рук). Відкладемо котлетки в бік.

Подрібнюємо солоні горішки за допомогою кулінарного молоточка для відбивання м’яса, постукуючи по упаковці. Таким чином, з упаковки ми горішки вилучаємо вже подрібненими. (Можна, звичайно, не заморочиваться і горіхи подрібнити у блендері до бажаного розміру). Як панірування мені подобається використовувати арахіс, і не просто арахіс, а солоний. Спробуйте, дуже смачно! Пересипати подрібнені горішки в плоску тарілку.

Сформовані раніше котлетки обвалюємо з обох сторін в арахісі.

Смажимо котлетки в паніровці на жирі або рослинній олії на середньому вогні з одного боку. Потім перевертаємо котлети, і вже зменшивши вогонь, смажимо з іншого боку до готовності під прикритою кришкою.

Готові котлети в паніровці виходять з пікантною хрусткою скоринкою. Подавати смачні котлети можна з будь-яким гарніром або, навіть, просто з овочами.
Приємного апетиту!