Це прекрасне блюдо не може не сподобатися. Котлети виходять соковитими з хрусткою скоринкою!
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 100 г | |
Філе курки – 2 великих шматки | |
Яйце – 1 шт. | |
Паніровка – невелика кількість | |
Вершкове масло – 0,5 пачки | |
Олія соняшникова – 200 мілілітрів | |
Зелень петрушки – 1 пучок | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль і перець – на Ваш смак | |
Дерев’яна шпажка-зубочистка – 2 штуки |
Українська кухня є однією з найсмачніших кухонь у світі. Чого тільки коштує відомий український борщ та солянка. Ці чудові страви, але є блюдо, яке знають, напевно, все і після київського торта і сала, це блюдо на третьому місці. Звичайно ж це котлети по-київськи. Це прекрасне блюдо не може не сподобатися. Тому ми розповімо Вам про його приготуванні.
Покроковий рецепт
Отже, почнемо приготування!
Приготуємо начинку!
Наріжемо кубиками масло. Дрібно наріжемо петрушку і часник. Дістаємо блендерную форму. У неї поміщаємо нарізані масло, петрушку і часник. За допомогою блендера подрібнюємо вміст форми. В результаті ми отримаємо густу й щільну суміш. Начинка готова.
Приготуємо курку!
Для готування курки нам буде потрібен довгий гострий кухонний ніж. Беремо куряче філе і робимо ножем кишеньки. У торці м’яса робимо надрізи. Додаємо начинку безпосередньо в пророблені отвори. Нашпиговываем філе по максимуму і заколюємо дерев’яною зубочисткою, подібно до того, як зашивають дірку на одязі. Солимо і перчимо за смаком. Курка готова.
Приготуємо паніровку!
Дістаємо 3 тарілки і насипаємо в одну з них борошно пшеничне, в іншу паніровку, а в третю розіб’ємо яйце. Після чого потім послідовно філе з обох сторін в кожну з тарілок в такому порядку: борошно, після яйце і потім йдуть панірувальні сухарі. У такому вигляді їх необхідно перенести в холодильник приблизно на 15 хвилин.
Переходимо до смаження!
Через 15 хвилин дістаємо сковорідку. На неї потрібно налити рослинне масло. Відправляємо на плиту і чекаємо, поки воно не закипить. Далі необхідно покласти в кипляче масло наші котлети по-київськи і обсмажувати їх до характерної засмаженою скоринки. Час смаження не більше 5 хвилин. Готово!
Переходимо до запікання!
Дістаємо деко. На нього наші київські котлетки і ставимо їх у духовку. Готувати котлети необхідно в духовці при 200 градусах Цельсія, приблизно ще 10 хвилин. Через це час, котлети по-київськи готові. Дістаємо і подаємо до столу.