Курка з індійським гарбузовим чатні

Ніжні курячі стегна з пряним, гострим і ароматним гарбузовим чатні.

Інгредієнти

Курячі стегна – 300 гр.
Гарбуз – 150 гр.
Яблуко – 50 гр.
Цибуля – 1/2 шт.
Чебрець – 3 шт.
Паприка – 1 ч. л.
Каррі – 1 ч. л.
Вершкове масло – 20 гр.
Перець чилі – 5 гр.
Чорний мелений перець – 3 гр.
Волоські горіхи – 10 гр.

Як приготувати Курка з індійським гарбузовим чатні

Ароматні курячі стегна з каррі і пряним чатні з гарбуза – який смак і фарби Індії в одному блюді! Курочка насичується ароматами і смаками каррі, паприки і чебрецю, які надають їй красиву рум’яну скоринку, а подушка з гарбузового чатні робить м’ясо соковитим. Гарбузове чатні дуже пряна, кисло-солодке з яскравою остринкой. Волоські горіхи надають овочевого гарніру східну нотку, солодка гарбуз грає в тандемі з кислим яблуком. А спеції і прянощі просто занурюють у яскраві індійські мотиви. Перець чилі пікантно відтіняє всі компоненти страви. Якщо ви хочете подати чатні гарніром – нарізайте овочі крупно, якщо ж хочете зробити гарбузовий чатні ближче до соусу – шинкуйте все дуже дрібно.

Дуже добре доповнює гарбузовий чатні апельсин або лимон, які можна додати як часточками, так і використовувати сік і цитрусову цедру. Ця страва ідеально під смаку, поєднанні компонентів і виглядає досить-таки красиво. Подавати курочку з чатні можна з рисом, запеченою картоплею або пюре. Якщо ви любитель гостренького – це страва точно доведеться вам за смаком. Пориньте в кулінарну сторінку країни Індії, і ви просто закохаєтеся в цей край з його ароматами, прянощами і незвичайними поєднаннями.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити курячі стегна, очистити гарбуз і половинку яблука від шкірки. Наколоти волоських горіхів, потім подрібнити їх до крихти середніх розмірів. Очистити цибулину.

Дивіться також:  Курячі крильця в часниково-журавлинному маринаді

Нарізати великим кубиком гарбуз, трохи дрібніше нашаткувати яблуко і маленькими кубиками – половинку цибулини.

Викласти гарбуз, яблуко і цибулю в жароустойчивую глибоку форму, злегка посолити, додати чорний перець і викласти тонкі скибочки вершкового масла. Для більш гармонійного і незвичайного смаку можна додати до гарбузової чатні часточки апельсина.

Натерти курячі стегна сіллю і меленим перцем, викласти у форму поверх овочів. Очистити перець чилі від насіння і нарізати близько п’яти кружечків у страву. Нарубати чилі соломкою і додати до овочів. Посипати м’ясо з овочами меленою паприкою і каррі. За бажанням, можна додати кумін, сушений часник і базилік.

Висипати до блюдо горіхову крихту, додати гілочки чебрецю. За бажанням, в страву можна додати цедру лимона або апельсина.
Накрити форму кришкою або щільно закрити фольгою. Відправити блюдо в духовку приблизно на годину. Запікати при 180-200 градусах до повної готовності м’яса.

Наше блюдо готове. Ароматна пряна курочка каррі з гострим гарбузовим чатні – ідеальний варіант для тематичного вечері. Це смак і фарби справжньої Індії. Приємного апетиту!